‘Zachte landing’ halvering subsidie

Motie 'zachte landing halvering subsidie' aangenomen

Provinciale Staten stemde gisteren voor een motie om de abrupte forse korting per 2025 af te zwakken.

4 juli 2024

‘Zachte landing’ halvering subsidie

Binnen een jaar 56% van onze subsidie eraf; dat was het besluit begin 2024.

We zijn dankbaar voor de inzet van zes partijen in de Provinciale Staten die een motie indienden om deze abrupte forse korting te verzachten. Op 3 juli stemde een meerderheid van Provinciale Staten voor deze motie. In 2025 is de korting de helft van wat er eerst was voorgesteld. Vanaf 2026 gaat wel de volledige korting van 56% op onze budgetsubsidie in.

Nog altijd een forse uitdaging, maar het geeft ons meer tijd om onze organisatie erop in te richten en andere vormen van financiering te vinden.

Dank!

Onze achterban en samenwerkingspartners zijn vorig jaar zomer massaal in beweging gekomen richting Gedeputeerde Staten. In ruim honderd brieven werd toegelicht wat onze toegevoegde waarde is voor constructief samenwerken in de provincie aan natuur, biodiversiteit, landschap, landbouw, leefomgeving, water, milieu en klimaat. Dank voor jullie uitgesproken waardering en steun!

Dank ook aan de PS-fracties die zich hebben ingezet voor deze motie!

Terugblik / overzicht

Alle informatie over deze subsidie en wat de korting voor ons werk betekent, gebundeld op deze pagina: Herijking budgetten – Natuur en Milieu Gelderland