Voedselcoöperatie Didam

Groeit er een voedselcoöperatie in Didam?

Na onze Natuurlijke gesprekken in juni bij biologisch akkerbouwer Theo Nieuwenhuis in Didam, vormt zich nu een groep mensen die geïnteresseerd zijn om een voedselcoöperatie te starten.

Mooi vervolg van Natuurlijke gesprekken

Mooi vervolg van Natuurlijke gesprekken

In juni organiseerden we samen met het Voedselnetwerk Achterhoek twee gespreksavonden bij boer Theo, onder de titel Natuurlijke gesprekken. Doel was om samen te onderzoeken of en hoe hij een betere afzet van zijn oogst in de regio kon bereiken.

Waarom een voedselcoöperatie🌿?

Lokale afzet betekent minder schakels en een grotere marge voor de boer. Dit biedt boeren zoals Theo de kans om te investeren in biodiversiteit en bodemkwaliteit. 🤝 Door boeren en burgers te verbinden, ontstaat er meer wederzijds begrip én kunnen er samen oplossingen worden gezocht. 🚜 Boeren zijn druk met logistiek, maar door samen te werken in een voedselcoöperatie kunnen burgers en boeren dit efficiënter organiseren.

Wat is een voedselcoöperatie?

Een voedselcoöperatie is een groep mensen die samen afspreken om als groep bij een lokale boer producten in te kopen. Bestellingen, logistiek en distributie regel je onderling. Een artikel in het Achterhoek Nieuws in augustus gaf een extra slinger aan het initiatief.

Wil je ook meedoen?

Woon je in de buurt van Didam en wil je ook rechtstreeks producten bij de boer inkopen? Neem dan contact op met Nienke Aangenendt. Dit najaar organiseren we, samen met Voedselnetwerk Achterhoek, een bijeenkomst voor buurtbewoners die hier concreet mee aan de slag willen. 💪🌱

Samen bouwen we aan een sterker, lokaal voedselsysteem!